Chinos

image290
Nu är det dags, att på allvar lägga jeansen på hyllan.
Som ni redan sett så har chinosen invaderat alla vårkollektioner och kommer att vara ett lite hetare alternativ, till skillnad från jeansen, nu när snön försvinner. Här ovan har jag sammanfattat vilka chinos som jag tycker mest om.

Imorgon blir det Göteborg och jag ska i första hand försöka få tag på antingen Whyreds "Xavier" eller Acnes i någon neutral färg. Om jakten misslyckas så kommer jag med stor sannolikhet att beställa ett par
Wood Wood. Kommer ni överge jeansen detta år?


Klädrensning

image289


Nu är äntligen tentaveckan äntligen slut! Det känns så skönt att vara helt ledig på riktigt under ett par dagar.

Idag har jag gjort något som jag har skjutit framför mig ett bra tag - en stor garderobsrensning. Städningen tog upp största delen av långfredagen men gav också resultat! Drygt 50 tee's och flertalet byxor och andra tröjor nu är på väg till baltikum. 

Dags att ge sig ut på jakt efter en helt ny garderob!
Känns roligt, och dyrt...

H&M köper upp Fabric AB

image288

Jag kan tänka mig att alla hört detta redan men ska bara slänga in en liten kortare sammanfattning för er som kanske missat.

Modebolaget Fabric Scandinavien AB har nu blivit uppköpta av H&M. I detta bolag ingår framgångsrika Weekday med sitt Cheap Monday, samt sidobutiken Monki.

H&M pungade ut sammanlagt 564 miljoner kronor och fick 60 % av bolaget. De hamnar som ett "fritt" dotterbolag under H&M och vad som händer i framtiden får vi se men en av ambitionerna är att nå ut internationellt i betydligt större utsträckning.

Härjedalen har vunnit över Marc Jacobs

  

De flesta av er har säkert hört att Marc Jacobs lyckats "designa" en scarf som är identisk med en svensk scarf (eller i detta fall väggbonad) från Härjedalen. Orginalet ritades i slutet på 1950-talet av Gösta Olofsson.

Nu har Göran Olofsson (sonen) vunnit över modejätten. Marc Jacobs har medgivit sitt misstag och utlovar ersättning. Göran berättar att han inte kommer bli ekonomisk oberoende men att han är nöjd med resultatet. Han har även godkänt fortsatt tillverkning.

Marc Jacobs har dessutom hamnat i mer blåsväder under New Yorks modevecka. Här anklagas de för att ha mutat en stadsanställd för att få företräde till historiska The Armory som visningslokal. Man ska ha mutat den stadsanställde med gåvor och pengar för närmare 30 000 dollar sedan år 2000. I gengäld har lokalen funnits tillgänglig för Marc Jacobs. Kanske har Mr Jacobs ytterligare lik i garderoben?

Magnus Hedman [email protected]