Dylan


Det var ett bra tag sedan jag skrev på bloggen nu.
Anledningen är att jag för tillfället inte har haft någon idé om vad jag ska dela med mig av för nyhet eller inspiration. Även nu är det helt tomt i huvudet...

Det har snöat en del i dagarna och gräset täcks än en gång av slask. Kanske är det just det som blockerar, framförallt min vårfantasi. Förhoppningsvis kommer tankarna igång snart igen!


Just nu sitter jag och har lite ångest. För en stund sedan satte Bob Dylans konsert igång, i Jönköping av alla städer. Jag hade bestämt mig för att hoppa över konserten och istället spara pengarna till något bättre. Men vad kan vara bättre än att spendera 600 kr på en idol vars låtar spelas i ipoden varje dag...?

Istället för att sjunga med till 'Blowin in the Wind' är det final i Let's Dance på 4an... vilken bra fredag, verkligen..


The new look



Härom veckan satt jag och kollade på
Letterman i brist på lust att somna.
En av kvällens gäster var Joaquin Phoenix, skådespelaren som bl.a gestaltade Johnny Cash i "Walk the Line". Det visar sig att Joaquin verkligen har hoppat av sin skådespelarkarriär (något som jag trodde var ett rykte) för att istället satsa allt på sin "hiphop-karriär". Mr Letterman intervjuar en osäker man med knutna händer som inte är särskilt närvarande och knappt ger några svar.

Utseendemässigt ser han ju helt annorlunda ut och de flesta uttrycker det hela som en katastrof. Själv håller jag med om att vi mister en (oftast) lysande skådespelare, men stilmässigt är det klockrent!

När jag blir 35 vill jag också få en kris, klä mig i svart kostym dygnet runt, ta på mig Tom Ford's - Jack TF45 och skaffa långt skägg!

Nytt SOLO och Beyond Retro i Göteborg


Trots dåliga tider händer det ändå saker i klädbranchen.
I Göteborg har Beyond Retro kommit till stan. Den populära second hand-butiken har nu varit öppen i två veckor och förmodligen syns redan nya unika kläder ute på gatorna. Bege er till Östra Hamngatan (bredvid Topshop) om ni vill fynda plagg som ni blir ensamma om.

Förra veckan öppnade även SOLO sin nyrenoverade butik på Kungsgatan 58. Jag har inte varit där än utan bara sett bilder från butiken. Den är uppbyggd med samma system som SOLO i Stockholm med krokar i taket för flexibel frihet samt ljusa färger och grått betonggolv. Detta blir den tredje butiken (efter Stockholm och Västerås) som använder sig av arkitektbyrån Boy's Don't Crys modell.

Förhoppningsvis innebär ansiktslyftet att butiken blir lika bra som SOLO Smålandsgatan, vilken jag anser vara Sveriges bästa klädbutik!

Ice Skating

    
Under kvällen har jag kollat in diverse bildbloggar som ofta glöms bort bland alla mina favoriter och feeds.

Bilderna ovan kommer från en fest som V Man anordnade under NY Fashion Week.

Just att åka skridskor är något som jag inte gjort på evigheter. Eftersom vi inte har kvar sommarstugan som låg bara några mil bort blir det aldrig av längre. Denna kalla vintern hade annars varit perfekt för en dag ute på sjön!


Inspiration - still winter

För någon vecka sedan började snön äntligen försvinna. På dagarna övergick minusgrader till plusgrader, marken blev fri från snöslask och på många ställen helt torr. Jag hann t.o.m ägna en tanke åt den kommande longboardsäsongen.

Idag är läget tyvärr helt annorlunda. Det har snöat hela eftermiddagen och 3 cm färsk nysnö är redo för att slaska ner och förstöra mina vårdrömmar än en gång...

PUB



Stockholms stora modehus PUB har stått halvfärdigt en bra lång tid. Varje gång som jag har besökt de tre våningarna har man ofta mötts av halvfärdiga lösningar och tomma lokaler.
Nu har jag dock fått höra att hela huset ska stå färdigt till nästa helg!

På tredje våningen öppnade nyligen butiken +46 som tillgodoser oss med 350 kvadratmeter mode i samarbete med 13 olika skandinaviska designers (bl.a Our Legacy, The Local Firm, Nakkna, Julian Red).

PUB har ett bredare sortiment än någon gång tidigare och är definitivt ett attraktivt modecentrum numera.

Nästa gång jag åker upp kommer det absolut bli ett besök!


Magnus Hedman [email protected]