Curtain wall house

Denna period har jag en kurs som heter Building Design där föreläsningarna i princip är rena inspirationstimmar.  Man får se massor utav arkitektur, både sprillans ny och klassisk gammal.
En av många byggnader tänkte jag visa även för er.

image239
Detta är "Curtain Wall House" av arkitekten Shigeru Ban.
Det byggdes 1995 där kunden ville skapa ett modernt hem vilket skulle betona öppenheten i ett traditionellt japanskt hus. Byggnaden är belägen vid en korsning i Itabashi-ku, Tokyo. Huset har två våningar med öppen planlösning som är placerade mellan två stora, utskjutande, triangulära tak resp. terass som nästan når ut till trottoarkanten. Runtom har man hängt upp ett mäktigt tygdraperi vilket kan skjutas åt sidan då vädret tillåter.

Jag är riktigt imponerad över huset och ryser faktiskt lite av välbehag!
Kan dock tycka att draperiet är extremt och man inser ganska snabbt att detta inte går att göra i Sverige som har på tok för dåligt klimat. Man kan också undra hur ofta tyget måste bytas ut, då det måste utsättas för både regn, föroreningar, fågelskit (som tur är, oftast är vit)? Antingen måste det tvättas för hand, eftersom ingen maskin kan rymma sådana mängder tyg, eller köpa ett nytt vilket säkert kostar en hel del...

 

Vad är det för dag idag?

                    image238
Jag har nog aldrig tyckt om väggalmanackor.
Vet egentligen inte varför, men när jag tänker efter så har jag inte sett en enda snygg sådan vilket kan vara en stor bidragande orsak. Säger man väggalmanacka till mig så tänker jag genast på en med typiska blomarangemang...

Tog en liten paus i allt skissande & ritande innan och hittade faktiskt en almanacka som jag tycker är skitsnygg! Den är gjord för 2008 av Nikki McClure där hon speglar typiska händelser för den aktuella månaden.  Jag gillar motivet varje månad och skulle jag bara ha en bra plats för kalendern så hade jag köpt den direkt!


Om ni vill ha den så kan man köpa den
här för endast 100 kr.


Vad lyssnar jag på just nu?

image237
Jag har fått för mig att ni går runt och tänker:
"Fan, han på anytime har rätt grym stil alltså, men vad lyssnar han på för musik hela dagarna?" ;)
För att stilla all nyfikenhet har jag fixat ett litet kollage som visar vad jag lyssnat på under perioden
1 Okt - 25 Okt. Vågornas höjd visar vilken artist som spelats mest under just den tiden på månaden.

Stämmer det ihop med din musiksmak? Vad fattas och vad bör läggas till i min musikvärld?


Nyköpt - från Göteborg

Nu är äntligen tentorna över för stunden!
Började nya kurser (Building Design, Organisation & Ledning) idag och fick massor med uppgifter direkt.. inte särskilt lyckat...

Jag har iallafall tagit mig i kragen och fotat de plagg som jag köpte i Göteborg för några veckor sedan.
Om ni kommer ihåg så visade jag en lista på saker jag var ute efter och lyckades få tag på mer än vad jag trodde. Är helnöjd!

image229
  
Jeans - Whyred Hell  1 100 kr
Har varit på jakt efter ett par nya jeans ett bra tag. Blev till slut ett par otvättade whyred som kommer att få följa med på mycket äventyr i höst.


image232
Stickad tröja - H&M  400 kr
Detta är en ganska grov ripoff på en tröja från whyreds tidigare kollektioner. 
Letade mycket men fick då aldrig tag på den då, vilket gjorde att jag var tvungen att köpa detta alternativ.



image233
Stickad tröja - H&M  400 kr
Kunde inte heller låta bli att köpa denna tröja. Den verkar hålla hög kvalité och kommer att värma bra under höstjackan eftersom jag fortfarande inte hittat någon vinterjacka.


image234
Halsduk - H&M  70 kr
En lång varm halsduk som skyddar mot Vätterns brutala vind. Perfekt!
Här kan ni även se detaljbilder på tröjan.


image235
Skjorta - Lee Gold Label  1 000 kr
Hittade denna skjorta från Lee's limiterade SS07 kollektion "Gold label" som plockar fram detaljer från workerplagg från förra sekelskiftet.


Nu är det dags att sova.
Ska upp tidigt imorgon... buliding design.
Hoppas ni är lika avundsjuka, som jag är nöjd över de nya köpen ;)

Ekologisk bomull

Såg i veckan att det är Blog Action Day idag.
Det gick ut på att om man bloggar skulle denna dagens inlägg handla om miljö.
Därför tänkte jag att man kan slänga in ett litet miljöinlägg om textilier på Anytime!

image227
Förbrukningen av textilier ökar snabbare för varje år och i Sverige köper vi i genomsnitt 24 kilo textil per person. Det finns många olika sorters textilfibrer och till de så kallade naturfibrerna hör bl.a bomull, lin och ull. All tillverkning av textilfibrer innebär miljöpåverkan och av naturfibrerna är det bomull som ger störst naturproblem.

Efterfrågan är så pass stor på bomull, vilket gör att det även odlas på jordar som inte är lämpade för bomullsodling. Den besprutas med mer bekämpningsmedel än någon annan gröda och här används också mycket konstgödsel. Det finns massor av negativa saker att ta upp men det blir jobbigt att läsa...image228

Nu börjar man odla ekologisk bomull mer och mer vilket jag pratat om tidigare. (
här)
Då odlas bomull utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel etc.
På detta sätt bevaras miljön och bomullskvaliten blir dessutom bättre vilket i sin tur gör att kläder får högre standard och håller längre.

Efterfrågan på ekologisk bomull har blivit STOR men fortfarande är bara 1 % av all världens bomull ekologiskt odlad. Förhoppningsvis blir det ändring och vi kan nu se fler och fler klädmärken som har eko-plagg i sina kollektioner. Bra initiativ!



Info:  Tänkte också berätta att jag har varit, och är mitt uppe i tentaveckor nu. Det är därför inga outfits eller t.ex Gbg-köpen kommer upp. Hinner inte lägga tid på att ta kort och fixa. MEN till helgen är de jobbiga tiderna slut och då ska jag slänga upp inköpen och lite annat!


Filippa K 08

image226

Många av er har säkert sett detta hos Cafe, men jag lånar lite bilder och skriver lite om Filippa K's vår 2008.
"Tänk er en ung sjöman på permission på 1950-talet" säger Rasmus Wingårdh.
Jag både njuter och ler när jag hör beskrivningen faktiskt.
Det låter som att vi är på väg mot en härlig vår och den enda frågan som kommer upp är väl egentligen om vi inte kan hoppa över vintern i år?

Mitt favoritplagg är den gråa collegetröjan med korta ärmar här ovanför!
Ni kan kolla in
cafe för lite fler bilder om ni vill.

Bloc Party på Musikbyrån

image225

Just nu visas Musikbyrån Live med Bloc Party på SVT2! Det är repris och 3 gången jag ser konserten som spelas på Cirkus i Stockholm.

De nya låtarna dominerar spelningen såklart men jag kan inte få nog för det!

För er som inte vet vad det är för sorts musik så kan man väl sammanfatta det som indierock. Hoppa inte på mig nu och påstå att jag använder indie-termen fel. Den används till det mesta och folk förstår om vad man menar. 
Enough said ;)

Eftersom jag postar lite sent och inte ger er chans att se konserten på tv så har jag en backup-plan.




Kolla in spelningen HÄR
Sök på musikbyrån i sökfältet så hittar ni den.
Lyssna och njut!

Jens Lekman hos Bongo

image224




Ikväll den 6:e spelar Jens Lekman på APT i Jönköping.
Förband är
Promise and the Monster som man heller inte får missa!

Förköp av biljetter hittar ni hos Bongo eller på Bobbys.
Trevlig kväll!









Julian Red California No Wash

image212
           

Här kommer lite bilder på mina Julian Red California No Wash före och efter tvätt!
De inhandlades den 29:e April 2006 och tvättades den 22:a September 2007 vilket betyder att de undvikit att bli tvättade under 1 år och 4 månader va? Inte aktivt burna utan kanske 3-4 ggr / vecka.

Grejen med att inte tvätta otvättade jeans gör att de tidigare oanvända jeansen formar sig efter dina ben och utvecklar veck och slitage efter dina dagliga aktiviteter. Rekommendationen är att vänta åtminstone 6 månader innan första tvätten. Efter lång väntan och första tvätten kommer dina jeans att få personliga slitningar som är helt individuella. Nu har ni (fåtal) som inte hört detta tidigare fått lite bakgrundsfakta till varför jag är så äcklig ;)

Jeansen har fått vara med om sommar och sol, vinter och snö, dagliga aktiviteter, fest med diverse spill, skogsarbete, hopp över elstängsel, ja allt du kan tänka dig. Fulla av glada minnen!

Jag hade den senaste tiden nått nya stadier då jag tyckte att jeansen bara blev snyggare och snyggare och jag ville egentligen behålla dom exakt i den nyans de hade innan tvätt. Kunde dock inte använda dom mycket mer pga. att de luktade för illa. Det har gått för långt när man sitter i skolan och någon frågar,
"Vad är det som luktar?"
image219

     

Här ovanför ser ni alltså resultatet!
De har tvättats på 40° skontvätt med endast någon matsked tvättmedel. Detta pga. att jag inte ville få så pass stor förändring i färg, utan mer en uppfräschning så att smutsen försvinner och endast en mindre nyansskillnad. Jag är helnöjd och jag hoppas att ni också gillar dom!

Magnus Hedman [email protected]