No train to Stockholm

Hela helgen var sedan en tid redan planerad. Meningen var att jag skulle hälsa på alla vänner som numera är bosatta i Stockholm. Tågbiljett, hotell och restaurang var bokat men naturligtvis fick planerna sällskap av både sjukdom och snöstorm för min del. Helgens snömassor har dessutom gjort att jag inte ens kunnat ta mig hem till Ida från metropolen Nässjö. Är det fler som har suttit fast på spåren i helgen förresten?

Stockholm får iallafall vänta och förhoppningsvis har man inte sådan otur nästa gång.


Serge Gainsbourg - Vie Héroïque

Avatar, Milleniumtriologin och Farsan är de filmer som hype'as mest just nu och en vanlig Rix FM-svensk har med stor sannolikhet sett minst två av dessa titlar. Eftersom jag anses ha något bättre filmsmak än den stora massan, (enligt mig själv kanske ska tilläggas) så kan jag istället rekommendera att spara biljettbokningar och popcornpengar till den 9:e April.

 

Vi kan då sätta oss i salongen och följa den franska sångaren Serge Gainsbourg's liv, från uppväxten i 40-talets Paris via sången och den sköna livsstilen, fram till hans död i början på 90-talet. Efter sig lämnade han underbar musik som ofta spelas i bakgrunden på jobbet, en av dåtidens hetaste flickvänner och foton på en livsstil som jag kan googla efter i timmar!

 

 


Winter

Det verkar som att vintern aldrig vill försvinna. Kommer det inte flera centimeter nysnö så är det istället svinkallt, som igår då termometern visade -22°C.  Jag märker att det hade varit bra att investera i en extra varm och fin mössa denna vinter. Just nu använder jag en svart stickad från These Glory Days men hade jag varit ute i tillräckligt god tid så hade Ralph Lauren-mössan på bilden varit min! Vad har ni på er i vinter?

Magnus Hedman [email protected]