examen

 
Kostym: J Lindeberg - Mick dressed wool dark blue
Skjorta: ändrad till att likna min vita skjorta med blå rutor från Tiger
Skor: J Lindeberg
Bröstnäsduk: J Lindeberg
Examensbevis: Master of Arts - University of Oxford (I wish..)
(fotot är redigerat för att på bästa sätt visa hur min outfit kommer att se ut -
här är orginalbilden)

Om bara någon vecka springer 2009 års studenter ut mot sin framtid och på fredag är det även dags för mig att fira, för andra gången. Efter år av slit tar jag examen som byggnadsingenjör inom byggnadsutformning och arkitektur. Lyckan har dock fått läggas åt sidan då jag i måndags vaknade med en svullen hals och feber. Just nu håller jag tummarna för att jag ska bli återställd lagom till champagnefrukosten kl. 09 på fredag.

Vad gäller examensklädsel så väntar jag (fortfarande) på en mörkblå kostym från J Lindeberg (modellen ovan) och hoppas verkligen att den hinner fram under morgondagen! Min kombination är något diskret då jag jobbar med vitt samt olika nyanser av blått. Detta kan tyckas fegt... men det är samtidigt jävligt snyggt!

set sail tomorrow


Tröja: Ebay
Chinos: Our Legacy
Skor: Sebago
Väska: Hickey
Nyckelring: Rouges Gallery
Bok: The old man and the sea - Earnest Hemingway

Tankarna om att försvinna ut på havet finns kvar.
Ovan ser ni en havsinspirerad outfit som jag gärna bär när jag går längs bryggan med min packning på väg mot sommarens äventyr. Jag lossar tampen, hissar segel och styr i samma riktning som solen samtidigt som jag hör
Montt Mardiés Set Sail Tomorrow på radion. Det här kommer att bli en underbar sommar!

the young men and the sea


Några bloggkollegor har redan hunnit uppmärksamma denna fotoserie i senaste DVMan international. Jag kan inte låta bli att också visa en del uppslagen som går i ett härligt sailortema. Man blir så sugen på att ge sig ut på havet i början på sommaren och komma tillbaka framåt hösten då bladen börjar falla.

Reportaget som går under titeln "The young men and the Sea" är det bästa på länge. Fotograf är
Kalle Gustafsson vars portfolio jag ofta besöker vid brist på bildbehandlingsinspiration. Se resterande bilder hos hypebeast.

Mäktigast i modesverige 09


Imorgon är det dags för modemagasinet
King att åter utse den
person/grupp som står högst bland herrmodets makthavare. Förra året tog Lena Ptriksson Keller, som bl.a är inblandad i Fashion Week by Berns, emot priset. Jag tänkte göra en kort notis om vem/vilka jag tror står högst på prispallen 2009.

När jag sammanfattar året så känner jag på mig att det kan bli en favorit i repris. Acnes chefdesigner Jonny Johansson har tidigare vunnit utmärkelsen och det kan mycket väl bli så att någon inom Acne tar hem priset även detta året. Designkollektivet har framgångar på flera håll men är väl mest framgångsrika inom mode-branchen. Man öppnar nytänkande butiker, Acne Archive, som inriktar sig på tidigare kollektioner samt genomför hyllade samarbeten med franska Lanvin.

Oddsen för att en person inom samma företag toppar listan så tätt inpå kanske känns något höga men jag tror ändå att de har en chans! Jag meddelar om 
vem som vinner imorgon.

Edit:
Vinnaren presenterades i morse och mina teorier höll inte fullt ut.
Istället för Acne så tog Örjan Andersson guld till slut. Grundaren av Weekday och Cheap Monday fanns högt upp bland mina gissningar förra året, då H&M nyligen hade köpt upp stora delar av deras modeimperium. Weekday expanderar och har framtiden framför sig vilket ändå gör dem till värdiga vinnare.

Om jag reflekterar över årets topp 10 så känns 3:an Zlatan och 9:an Henrik Lundqvist
mest felplacerade... Vad tycker ni om årets lista? (se den här)

New York New York

New York-hysterin är total i mina tankar.
Just nu befinner sig några av mina närmsta vänner i världens huvudstad medan jag sitter framför datorn och växelvis ritar samt skriver rapporter.. Min avundsjuka har de senaste dagarna ofta tagit över och jag har kommit på mig själv googla efter amerikanska hotellrum, barer och äldre stadsbilder på Life archive.

"I want to be a part of it
New York, New York"

Bågar: Oliver Peoples
Skjorta: Ralph Lauren
Chinos: J Crew
Skor: Converse
Väska: Paul Stuart
Dryck: Starbucks

Idag ser ni för första gången en egenkomponerad outfit på anytime!
I en månad har jag sakta men säkert börjat bygga upp ett litet objektbibliotek med diverse plagg och förhoppningsvis är detta bara början på en lysande ny kategori!
Dagens outfit inspireras såklart av USA. Alla plagg är amerikanska och visar hur jag vill se ut då jag kliver av en taxi intill Central Park en blå vårdag.

Washed denim shirt



Jag såg att
Cafe's Daniel Lindström har varit på besök i Herr Judits nyöppnade brandstation.
Väl där fångades butikens grundare, Christian Quaglia, på ett klassiskt vad har du på dig idag-foto.
Outfiten är enligt mitt tycke utmärkt och sammanfattar hur jag ser ut större delen av det ljusa halvåret.
Ett par vita, slarvigt knytna tygskor, ljusa chinos och en solblekt ljusblå skjorta passar perfekt för en sval sommarförmiddag.

Jag ångrar nu att jag aldrig köpt button-down skjortan i denim från Our Legacy som jag gång på gång fingrat på. Nästa gång jag håller i rätt storlek så kommer jag att slå till!

Coachella 09


Festivalsäsongen börjar sakta smyga sig på!
Imorgon sätter den lokala festivalen i Huskvarna, Popadelica, igång. Jag hade gärna firat in våren tillsammans med 
Anna Järvinen och Hajen men 400 kr känns lite för saftigt just nu tyvärr..

De senaste två åren har mitt sug efter festival domnat vilket har resulterat i ganska konsertfattiga somrar.
Trots detta så finns det alltid ett undantag; Den amerikanska Coachella festival är och kommer alltid vara en drömfestival!

Coachella hålls i öknen på Empire Polo Fields i Indio i Kalifornien sedan 1999.
Under tre dagar njuter man av 40 graders värme, 200 000 besökare, sol, öl, dyr snabbmat, tält, elektroniska nätter, mer öl, en svårslagen artistlista m.m m.m...

Just i år vart startfältet inte riktigt lika bra som en del föregående år för min del men visst skulle jag fira till fullo av att få sjunga och dansa till Paul McCartney, Fleet Foxes, Chemical Brothers och The Black Keys!

Hur ser er festivalsommar ut?

Magnus Hedman [email protected]